Mr Green Casino

Hoe werkt een kringloopwinkel

Ondanks dat iedereen eigenlijk wel weet wat een kringloopwinkel is, zijn mensen toch erg slecht geïnformeerd over hoe het eraan toe gaan in een kringloopwinkel. Daarom leggen wij het u graag even uit. Wij verwachten dat onze klanten op de hoogte zijn van hoe het eraan toegaat bij de kringloopwinkels van de Kringgroep Bolsward. Ook verwachten wij dat de klanten zich fatsoenlijk gedragen en zich aan de regels houden.

Geen reserveringen

Wij nemen geen reserveringen aan, niet aan de telefoon en ook niet in de winkel. De meeste spullen hebben een zacht prijsje en sowieso een erg aantrekkelijke prijs. Wanneer u in de winkel bent en een bepaald product wilt kopen, dient u meteen af te rekenen. Vervolgens dient u binnen 2 dagen het product op te komen halen. Wanneer u het product niet binnen 2 dagen ophaalt, zullen wij het weer te koop aanbieden in de winkel en heeft u dus voor niets betaald.

Als u een product graag wilt, maar niet genoeg geld bij heeft, dient u dus geld te halen en af te rekenen. In de tussentijd is het mogelijk dat een andere klant het product koopt. Dan is het jammer maar helaas voor u. Daar kunnen wij helaas niets aan veranderen.

U moet namelijk begrijpen dat het voor ons organisatorisch erg ingewikkeld is om producten te reserveren en overzicht te houden over alles wat wel en niet is betaald. Wij werken met vrijwilligers en hebben daarom voor bovenstaande werkmethode gekozen.

Vrijwilligers

Kringgroep Bolsward werkt met alleen vrijwilligers. Zowel op kantoor als in de winkels werken alleen vrijwilligers. Dit betekent dat het niet professionele verkopers zijn. Verwacht dit dus ook niet. Wij doen allemaal ons best, maar willen vooral met veel plezier het vrijwilligerswerk doen. Dit is voor u om te accepteren.

De kringloopwinkels vormen ook een plek waar mensen vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit zijn allerlei soorten mensen. Bijvoorbeeld ouderen, eenzame mensen en geestelijk of verstandelijk beperkten. Met liefde geven we verschillende mensen een plek om weer onder de mensen te komen.

Doordat we met vrijwilligers werken, hebben we geen personeelskosten. Hierdoor kunnen de prijzen van de producten in de winkels laag blijven. Als u iets langer moet wachten, niet de verwachte service krijgt of om een andere reden niet tevreden bent, blijf dan rustig en accepteer het dat iedereen zijn best doen en met liefde het vrijwilligerswerk doet. Heeft u suggesties? Dan hangt er bij de kassa een suggestie doos.

Geen retourbeleid

Wij verkopen tweedehands spullen. Wat u ziet is wat u koopt. Wanneer u toch niet tevreden blijkt te zijn, kunt u niet meer uw geld terugkrijgen. Ook kunt u geen waardebon of iets dergelijks krijgen voor uw geretourneerde product. U kunt wel het product waarmee u niet tevreden bent doneren aan de Kringgroep Bolsward.

Respect voor elkaar

De kringloopwinkels van Kringgroep Bolsward vormen niet alleen een sociale plek voor de vrijwilligers, maar ook voor veel bezoekers. Veel klanten komen dagelijks of enkele keren per week gezellig langs om door de nieuwe aanwinsten te snuffelen en te praten met andere bezoekers en de vrijwilligers.

De kringloopwinkel is de plek waar men respect voor elkaar toont, ondanks je achtergrond, geslacht, seksuele voorkeur of wat dan ook. Dan verwachten we van iedereen die de kringloopwinkel binnen komt.