Kringloopcafé

De kringloopwinkel is een sociale plek. Er werken verschillende vrijwilligers. Om verschillende redenen werken deze mensen bij een kringloopwinkel van Kringgroep Bolsward.

Sommige mensen willen nuttig werk doen. Anderen willen bezig zijn. Er zijn ook vrijwilligers die thuis eenzaam zijn en onder de mensen willen komen. De kringloopwinkels zijn ook een sociale werkplaats, wat wil zeggen dat verstandelijke en geestelijke gehandicapten er een plek vinden om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn voor deze mensen ook begeleiders aanwezig die vrijwillig alles in goede banen proberen te leiden.

Het is dus een bonte verzameling aan mensen die de kringloopwinkels runnen. Wat ze overeen hebben, is dat ze met veel liefde de kringloopwinkel draaiende houden en daar erg hun best voor doen.

Elke kringloopwinkel van Kringgroep Bolsward heeft een zogenaamd Kringloopcafé. Dit is een plek waar iedereen bezoeker even kan zitten en een praatje kan maken. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die het café begeleidt. Water in het café is gratis, koffie en thee kosten 50 cent. Dan krijg u er ook een lekker koekje bij. U kunt er rustig zitten en een praatje maken met andere bezoekers of de vrijwilliger. U bent niet verplicht een consumptie te nemen, maar mag ook gezellig even komen zitten en praten.

Op deze manier proberen we niet alleen een winkel te zijn, maar ook een sociale plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en onder de mensen kunnen komen. Er is veel eenzaamheid in Nederland. Door deze eenzaamheid hebben mensen veel behoefte om gewoon tegen iemand aan te praten. Door de eenzaamheid hebben mensen soms hulp nodig, maar weten ze niet hoe ze deze hulp kunnen krijgen. De vrijwilliger van het Kringloopcafé kan u eventueel helpen bij het zoeken van een oplossing voor uw probleem.

Het is hierbij belangrijk dat u zich realiseert dat de vrijwilliger uw probleem niet gaat oplossen. De vrijwilliger is echter wel goed geïnformeerd en goed op de hoogte. De vrijwilliger kan u dus wel helpen bij het vinden van de juiste persoon die u eventueel kan helpen bij het oplossen van uw probleem. U hoeft er nooit alleen voor te staan.